Bestellijst

Geen bestellingen

Hamrah in top taalscholen van Nederland

zaterdag, 25 december, 2021
Keurmerk Hamrah

Taalschool Hamrah is beoordeeld met 4 sterren door het keurmerk Blik op Werk, het Nederlandse keurmerk voor de kwaliteit van inburgeringscursussen. Met een klanttevredenheidcijfer van een 9 behoren wij tot de top scholen.

Hamrah helpt mensen om een vervullend bestaan op te bouwen in de Nederlandse maatschappij. In eerste instantie door inburgeringscursussen en Nederlandse lessen, ondersteund met taalcoaching in de eigen moedertaal en conversatielessen. Daarnaast door de persoonlijke benadering en de sterke nadruk op skills en ondernemen. Vanaf 2019 zijn er daarom ook trainingen op het gebied van vaardigheden, die je verder helpen op de arbeidsmarkt, zoals digitale vaardigheden en Engels.

Mensgericht in plaats van systeemgericht
Uniek aan Hamrah is de sfeer en de mensgerichte benadering. Directeur Payman Hanifi Moghaddam bouwde zijn taalschool uit op basis van zijn persoonlijke ervaringen als migrant en de collectieve ervaringen die hij om zich heen hoorde. “De kwaliteit van de Nederlandse lessen is belangrijk, maar er zijn veel meer voorwaarden voor succesvol inburgeren. De sfeer bijvoorbeeld, mensen komen graag naar de lessen. Er wordt veel gelachen. Ook kijken we naar de persoonlijke situatie van mensen, wat hen bijvoorbeeld belemmert om naar de lessen te komen, naar wat er past bij hun CV en wat hun dromen zijn.”

Ondernemerschap als ultieme vorm van inburgeren
In 3 jaar tijd groeide Hamrah niet alleen uit tot een van de beste taalscholen van Rotterdam, maar ook tot een knooppunt op het vlak van taal, leren en ondernemen. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met BI-Seedz, een business incubator die nieuwe Nederlanders helpt om zichzelf te ontplooien en te leren ondernemen. “De taal leren zonder toekomstperspectief is niet effectief. Om mensen verder te helpen, heb je inzicht nodig in hun behoeften en talenten”, zegt Hanifi Moghaddam. “Alleen dan kun je ze op de juiste manier begeleiden en zijn mensen gemotiveerd om te leren en hun doel te bereiken.”

Blik op Werk-keurmerk
Het Blik op Werk-keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Nederlandse overheid dat aantoont dat een taal- of inburgeringscursus van goede kwaliteit is. De waardering voor Hamrah is gebaseerd op het slagingspercentage, de bedrijfsvoering en de klanttevredenheid.