Cart

No products

Inburgeringscursussen vanuit de moedertaal (DUO)

Wil je snel en grondig Nederlands leren en slagen voor het inburgeringsexamen, maar nog niet alles in het Nederlands begrijpt? 

Hamrah biedt naast de inburgering en staatsexamen cursussen die volledig in het Nederlands gegeven worden, inburgeringscursussen vanuit Arabisch, Turks, Farsi, Dari, Russisch. Voor overige talen, informeer naar de mogelijkheden via info@hamrah.nl.

Het belang van de moedertaal in het leren van Nederlands is wetenschappelijk bewezen door de Universiteit van Utrecht.

Als je Nederlands leert als tweede taal, krijg je te maken met taal specifieke eigenschappen: het verschil tussen ‘de’ en ‘het’, het woordje ‘er’ – aspecten die moeilijk zijn voor iedereen die Nederlands leert. Maar er zijn ook specifieke aspecten in je moedertaal die moeilijk te vertalen zijn. Bijvoorbeeld, bestaat in het Turks geen verschil tussen ‘hij’ en ‘zij’. Het Russisch en Perzisch heeft geen lidwoorden. 

Nederlandse docenten vinden het lastig om met dit soort moedertaalspecifieke problemen om te gaan. Ze weten niet van iedere taal wat de verschillen met het Nederlands zijn, laat staan dat ze oefeningen paraat hebben om die verschillen te oefenen.

Het belang van de moedertaal in het leren van Nederlands is wetenschappelijk bewezen door de Universiteit van Utrecht. 

Je leert Nederlands van een professionele docent die zowel je moedertaal als de Nederlandse taal beheerst. De docent geeft uitleg over grammatica, uitspraak en moeilijke woorden. Natuurlijk wordt er veel Nederlands gesproken en geoefend tijdens de lessen, maar door de uitleg in je eigen taal zal je met veel efficiënter en grondiger het Nederlands leren!