Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 19010

Werk- en sectorgericht Nederlandse taal (NT2)

Werk- en sectorgericht Nederlandse taal (NT2)
Cursuscode: 19010

Hamrah biedt een unieke traject werk- en sectorgericht Nederlandse taal (NT2).

Waarom? Verplichte inburgeringscursussen hebben als doel de integratie te bevorderen via kennis van de Nederlandse taal en maatschappij. Het staatsexamen I en II (B1 en B2) zijn gericht op educatie (MBO- en WO-niveaus). Inburgeringscursus noch staatsexamen zijn echter gericht op (het vinden van) werk, arbeidsparticipatie en goed functioneren op het werk.

Zelfs als deelnemers eenmaal werk vinden, blijft communiceren op de werkvloer een struikelblok. Dat leidt in sommige gevallen zelfs tot veiligheidsrisico’s. Niet alleen goede communicatie is belangrijk, maar een goede kennis van vaktermen is ook essentieel.

Daarom heeft Hamrah een unieke cursustraject werk- en sectorgericht Nederlandse taal (NT2) samengesteld.

Doelstellingen:

a) Taalvaardigheden die bij elk beroepsveld van pas komt. Denk hier aan mondeling en/of schriftelijk communiceren met collega's en leidinggevenden, het begrijpen en opvolgen van werkinstructies (o.a. hygiëne-, veiligheid-, en Arbo-voorschriften) of actief deelnemen aan werkoverleggen. 

b) Het behalen van Staatsexamen programma I of II. Deelnemers worden bovendien intensief getraind voor de staatsexamens. Aan het einde van het traject kunnen deelnemers Staatsexamen programma I of eventueel II doen, waardoor ze deel kunnen nemen aan een opleiding op MBO of WO niveau.

Deelnemers kunnen parallel aan deze cursus ook kiezen voor Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA). Zodoende hebben ze na afloop een realistisch beeld van arbeidsmogelijkheden en kunnen ze moeiteloos deelnemen aan een leer- en werktraject.

Woensdag 18 september 2019
80 lessen van 3 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 3,320,00 Betaling in 0 termijnen is mogelijk. (klik hier).
9:30 - 12:30
Locatie: Hamrah (zuidplein) (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >